Torsdag morgen kom det inn to meldinger fra politiet. Begge skjedde på Opplandssiden:

I det ene tilfellet som skjedde på Breiskallen fant politiet en skadet bil som sto i vegkanten. Her var både fører og bilskilt på bilen forsvunnet.

- Vi leter nå etter en konkret mistenkt mann, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Haagen Løvseth.

I det andre tilfellet trenger ikke politiet lete.

Der også startet det hele med at politiet kom over en bil som hadde kjørt i et rekkverk på Roa. Bilskilt og fører var borte.

Like etter tok politiet en person med de aktuelle bilskiltene i hånda. 

- Han har i alle fall knyttet seg til den aktuelle bilen kan man si, sier Løvseth.

Han forteller at vedkommende er mistenkt for ruspåvirket kjøring.

I følge operasjonsleder Løvseth er det ikke uvanlig at bilførere som er innblandet i slike ulykker stikker av fra stedet med bilskiltene.

- De som driver med slike nattlige aktiviteter tar gjerne med seg skiltene. Det er ganske vanlig, sier Løvseth.

Men selv om det er vanlig er det ikke særlig smart.

- Det er jo bare skilt. Det finnes andre måter å identifisere en bil på en registreringsskiltene, sier han.

Det å stikke av fra slike ulykker og det å i tillegg forsøke å unndra seg politiet ved å skru av skiltene gjør uansett at straffen for forbrytelsen som i utgangspunktet har skjedd, ofte blir skjerpende.

- Når man er innblandet i en slik ulykke er man pliktet til å melde fra, sier Løvseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.