Men hun har mange fugler å velge blant. Der hun bor inntil skogen på Tangen, er et populært møtested for både kjøttmeis, blåmeis, spettmeis, granmeis, svartmeis, gråsisik, grønnfink, nøtteskrike, gulfink, gråspurv, gulspurv, pilfink, toppmeis og flaggspett.

Snakker med dem

– For ikke å snakke om dompaper. De kommer ofte mange sammen, sier Ragnhild, og ser ut på 15 av dem en ofte kan se på julekortene. Sprakende røde hanner og hunner som ikke er fullt så fargerike, men flotte likevel.

Det går med masse fuglemat. Hun kjøper sekker med solsikkerfrø og villfuglblanding og lager egne meiseboller av fett og solsikkefrø.

– Og så prater jeg med dem og lar dem bli vant til at jeg er der, sier Ragnhild, som kan sitte lenge og studere de tobeinte. Vil du også ha fugler i hagen, er hennes råd klart: Har du begynt å gi mat, må du fortsette med det slik at de blir vant til å finne mat hos deg.

Stor glede

Også Per Nøkleby har stor glede av å følge med i fuglelivet i hagen sin i Vestbygda. Her har de et standsmessig matbrett der store svermer av småfugler flyr til og fra. I dag er det mest pilfink og gulspurv på brettet, men på terrassen har Per pyntet juletreet sitt med meiseboller til stor glede for både blåmeis og kjøttmeis.

– Jeg forer mest med solsikkefrø, og da helst med de stripete frøene. De svarte er fuglene ikke glade i. Jeg legger også ut hvete for det liker pilfinker og gulspurv, sier Per Nøkleby som har mange år bak seg i Ornitologisk forening.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.