Ei røykende maskin har over 20 millioner visninger på YouTube. Nå skal den vises i Hamar.
Kristoffer Myskja lagde den røykende maskinen som nå er blitt en hit av de sjeldne. Lørdag åpner Kunstbanken i Hamar utstillinger med Kristoffer Myskja, Helge Røed og Ove Harder Finseth.
Kristoffer Myskjas kompliserte bevegelige skulpturer har ofte selvforklarende titler.

Som en motpol mot dagens skjulte teknologi, ønsker Myskja å avkle maskinene slik at alle kan se hvordan de fungerer. Med den underfundige funksjonalitet, presisjonen i arbeidet og valg av deler til maskineriet, skaper Myskja en særegen estetikk. Hver maskin krever svært mye arbeid og årsproduksjonen hans ligger på mellom en til tre skulpturer.
Helge Røed (f. 1938) viser cirka 10 nye abstrakte malerier. Han arbeider i en ekspressiv, livsbejaende stil.
Ove Harder Finseth (f. 1965) er både klesdesigner og tekstilkunster. Han har en klassisk stil med fokus på materialer og detaljer. I Kunstbankens kjellerhvelv viser han 10-11 korsetter som alle har sin historie og bakgrunn. Harder Finseth henter inspirasjon blant annet fra drakthistorien og naturen. Han broderer og bearbeider stoffene slik at hvert plagg blir unikt. Harder Finseth er utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og fra couture-skolen Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture i Paris.
 

Her er røykemaskina:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00