Spillverden er i ekstrem utvikling, og hos videoteknologiselskapet Making View på Hamar er de i full gang med å utvikle innhold til det nyeste på markedet. Attraksjonsutviklere og læringsinstitusjoner fra hele landet har valfartet til deres teknologilaboratorium for å oppleve hva firmaet kan by på av «virtual reality»-opplevelser. (VR).

- Energirådet Innlandet kom hit for å få en demo. Da de kom ut igjen var det helt «Wow! Er det virkelig mulig at VR har kommet så langt?» , sier daglig leder Are Vindfallet.

Making View og Energiråd Innlandet har nå begynt prosjektet med å lage en egen VR-opplevelse til familieparken på Hunderfossen. Prosjektet starter til høsten, og har som mål å være klart til bruk fra 1. juni 2017.

– Unikt spillsamarbeid

– Bak prosjektet ligger målsettingen om å presentere en spennende, fartsfylt og unik forestilling om «grønn teknologi» der vi ønsker å sette søkelyset på de positive mulighetene hver enkelt av oss har når det gjelde å skape en klima- og miljøvennlig hverdag, sier Bjørn Kleiven, daglig leder i Energisentret på Hunderfossen.
Making View er hovedprodusenten, men har allerede knyttet til flere lokale firmaer for utvikle VR-opplevelsen.

– Det er en betydelig investering som de gjør der. Og den skal leve i mange år også, men mulighet til å oppdateres og oppgraderes med tiden. Det er ganske stilig at det sitter bedrifter her i Innlandet som er kapable til å levere dette. Skal du ha noen lignende må du dra til USA, sier Vindfallet.

Framtidens læreverktøy

Vindfallet har stor tro på at den VR-teknologien kan øke læringseffekten.
– Vi jobber også med et prosjekt med å få VR inn i skolen, for å visualisere fag. Om det er brøk, historie eller geografi – her er det uante muligheter. Når du kommer ut herfra har du faktisk et minne om å ha vært der, i motsetning til å kun se det på en skjerm. Det er tesen – at minnet du får er noe man kommer til å dra med seg en stund, sier Vindfallet, og legger til at firmaets motto er «It’s like being there».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.