• Mas de Daumas.
  • Henri Bourgeois.
  • Nervi.

Men en dag må det løsne. Her er tre supre viner til den dagen det skjer.

Mas de Daumas-Gassac 2016

Languedoc-Roussillon 4917001, kr 289,90

Terningkast: 6

Forrige ukes slipp på spesialpolene var i hovedsak viet Loire og Chablis. Men det var med noen fine slengere fra andre områder også. En av dem er den strålende Mas du Daumas-Gassac fra Languedoc-Roussillon. 180 flasker ble fordelt på spesialpolene, og i Hamar var det denne uka fortsatt flasker igjen. I forhold til de sommerlig lette og slanke vinene fra Loire og Chablis, har denne en helt annen fylde og tyngde ved seg. Epler og noe blomsterlig på duft, bløt og myk stil, delikat, med flott kompleksitet. En deilig vin til fisk og skalldyr, og også til harde gule oster som gruyere.

Henri Bourgeois Sancerre Grande Reserve

Sancerre 74301, kr 189,90

Terningkast: 5

En klassiker fra Sancerre, med fersken, stikkelsbær og sitrus på duft, noe gress og nesle. Flott fruktighet og friskhet i kombinasjon med det mineralske, slik en bør vente å finne i disse vinene. Fin letthet, god syrlighet. Kort sagt: alt er klart til sommerkvelden på terrassen.

Nervi Rosa 2016

Piemonte 511501, kr 159,90

Terningkast: 5

En favoritt hos mange de siste årene, og ingen grunn til at det ikke skal fortsette. En herlig lett sommervin med fersken og bringebærpreg på duften, lett og leskende på smak, med bra konsentrasjon og fast struktur. Dette er sommer på flaske.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.