• Croix de basson.
  • Henri Bourgeois.
  • Contino.

Ja, skal det skje, må det være nå. For polets utvalg av gode roséer er omfattende nok til en sesong som varer fra nå og de neste tre månedene. Her er tre roséer i ulike prisklasser og ganske så forskjellig stil.

Croix de Basson Rosé 2015

Côtes de Provence 8051501, kr 150

Terningkast: 5

Den klart rimeligste og enkleste av de tre, men likevel en deilig sørfransk rosé på den lette siden. Beskjeden på duft, men likevel innbydende med mykt bærpreg. Delikat og harmonisk med fin fruktighet, slank, fast og frisk. En vin som egner seg både som alenevin på terrassen, som sommerlig aperitiff og til salater.

Henri Bourgeois Sancerre Rosé, Les Baronnes 2015

Sancerre 5599601, kr 199,90

Terningkast: 5

En litt kraftigere og fyldigere rosé, rundens beste i forhold til prisen, selv om en må bla fram en ekstra femtilapp i forhold til den foregående. Veldig frisk og bra fylde i smaken, slank og elegant. Sancerre er blitt et favorittområde hos mange, og det gjelder også roseene. Gjerne til grønnsakretter, og så klart til asparges.

Contino Rosado 2015

Rioja 5394701, kr 279,90

Terningkast: 5

Vinmaker Jesus de Madrazo hos Contina står bak en rekke flotte viner som er til salgs her til lands. Rosévinen er ikke en av de mest kjente, og er heller ikke produsentens satsingsområde, men scorer på sin originalitet. Rød på farge, fjernt fra de lyse sørfranske roseene. God fylde, fin fruktighet, lang og lekker. Passer nok best til lette rødvinsretter, gjerne kylling. Men hva med prisen? Holder så vidt til en femmer, og det skyldes at det er en rosé helt utenfor allfarveg.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00