I dag er det vårslipp på polet. 92 nye produkter lanseres, med hovedvekt på musserende, hvitviner og roséer.

Det er mange som mener at maislippet er det hyggeligste av alle lanseringene, for her er det, eller bør være, sol i hver dråpe, eller fest i hver boble.

Her er tre nyheter; en deilig Champagne, en lekker liten Soave og en californisk Chardonnay full av sjarm.

Pierre Gerbais L’Osmose Extra Brut 2011

Champagne 1988601, kr 369,60

Økologisk dyrkede druer, litt beskjedne bobler, noe kremet preg, moden og godt utviklet fylde. Innbydende duft av sitrus og brødbakst, og er det ikke et preg av salt hav langt der ute? Særpreg har den i hvert fall, ganske spenstig i syren, kombinert med myk fruktighet. Ikke nødvendigvis til aperitiff, for den tåler litt fylde i maten. Litt dyr.

Terningkast: 4

Pieropan Soave Classico 2016

Soave, Veneto 3194001, kr 143,80

Soave er sommervinen for mange, og denne fra Pieropan har gode forutsetninger til å nå et stort publikum. Det starter med aprikosepreget på duften, i kombinasjon med det mineralske i bunnen. Pen fylde, lekker frisk fruktighet, og en innbydende fasthet. En flott vin til sommerens salater så klart, men også til lette kyllingretter på terrassen.

Terningkast: 5

Montevina Chardonnay 2015

California 7347701, kr 149,50

Californisk Chardonnay høres med duft av pære og noe tropisk, rik og fyldig, har masse å by på og sparer ikke på konfekten. Litt tydeligere syrlighet hadde gjort underverker, men på den første litt kjølige terrassefesten kan det være akkurat den solide fylden i denne vi trenger.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00