• Prieurè de Montezargus.
  • Markus Molitor Haus Klosterberg Rosè.
  • Domaine la Suffrene.

La gå det er hustrig ennå, men den første ute-roséen er likevel et av de lekreste vårtegnene som tenkes kan. Her er tre måter å feire forsommeren på.

Prieuré de Montezargues 2015

Tavel 2247601, kr 159,90,

Terningkast: 5

Rosévinene fra Tavel i Sør-Rhône er blant de beste i Frankrike, og denne befester posisjonen. Deilig duft av røde bær og blomster, flott struktur, overraskende fylde, rik og samtidig elegant. En herlig allrounder til mat, og et funn spesielt til kyllingsalaten. Jeg har rett og slett tenkt meg ut med denne i helgen.

Markus Molitor Haus Klosterberg Rosé 2015

Mosel 3965601, Kr 164,70

Terningkast: 5

En deilig frisk rosé med flott fruktighet og bra kompleksitet. Markus Molitor har en rekke flotte viner inne; en Riesling til 125 kroner utnevnte vi i fjor høst til et av de beste hvite kjøpene overhodet i pollista. Roséen har forlokkende preg av blomster på duft, flott fruktighet, fin konsentrasjon. En deilig vin, både til vårlige salater og som kosevin på terrassen, før en må trekke innendørs og kose mer.

Domaine la Suffrene 2016

Bandol 1010201, Kr 169,50

Terningkast: 5

Vinene fra Bandol i Sør-Frankrike er enten røde som vil ha lang lagringstid, eller roséer som scorer på sin ungdommelige friskhet. Fra Domaine la Suffrene kommer noen av Frankrikes bese roséer. Blomsterlig på duft, flott fruktighet, fin kombinasjon av det mineralske med bløt fruktighet. Det er bare ett alternativ som er enda bedre ennå starte våren med en Bandol på terrassen; det er å dra dit.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00