• Odé d’aydie
  • Sarrat de Goundy
  • Domaine d’Andezon

Her er det nok av viner som er som skapt for ville smaker. Valget denne uka falt på to sørfranske herligheter, pluss en velkjent Côte du Rhône som referansevin.

Odé d’Aydie 2011

Madiran 10338, kr. 199,90

En kraftpakke til viltmiddagen! Odé d’Aydie er andrevinen til Chateau d’Aydie, som er en av topp-produsentene i Madiran. Veldig tett på farge, mørke kirsebær og plommer på duft, fyldig og ganske så mektig, men også harmonisk og delikat. En allrounder til kjøtt, men spesielt til høstens vilt.

Sarrat de Goundy Cuvée No. 4 2014

Languedoc-Roussillon 53573, kr. 288

En herlig viltvin dette også; en bløt og mørk nytelse basert på 100 prosent Syrah. Aromatisk med preg av kirsebær, urter og noe lær. Stor fylde, noe sødme, kjøttfull og frodig, men også myk og deilig å drikke nå, selv om den sikkert har mer å gå på. Gjerne til det skikkelig smakskraftige viltet. Koster en del, men er verdt det om en vil ha noe ekstra.

Domaine d’Andezon 2014

Côtes du Rhône Village 31337, kr 149,90

Et veldig godt kjøp år etter år av en vin som er en favoritt hos mange. Selv om prisen har økt litt, er dette stadig mye vin for penga. Kombinasjonen av Grenache (70 prosent) og Syrah gir en saftig vin med flott kraft i uttrykket og fin konsentrasjon. Fungerer også godt til retter av lam og okse, men denne gangen går det vilt for seg.

Ode d’Aydie: Terningkast: 5

Sarrat: Terningkast: 5

Domaine d’Andezon: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.