• Odé d’aydie
  • Sarrat de Goundy
  • Domaine d’Andezon

Her er det nok av viner som er som skapt for ville smaker. Valget denne uka falt på to sørfranske herligheter, pluss en velkjent Côte du Rhône som referansevin.

Odé d’Aydie 2011

Madiran 10338, kr. 199,90

En kraftpakke til viltmiddagen! Odé d’Aydie er andrevinen til Chateau d’Aydie, som er en av topp-produsentene i Madiran. Veldig tett på farge, mørke kirsebær og plommer på duft, fyldig og ganske så mektig, men også harmonisk og delikat. En allrounder til kjøtt, men spesielt til høstens vilt.

Sarrat de Goundy Cuvée No. 4 2014

Languedoc-Roussillon 53573, kr. 288

En herlig viltvin dette også; en bløt og mørk nytelse basert på 100 prosent Syrah. Aromatisk med preg av kirsebær, urter og noe lær. Stor fylde, noe sødme, kjøttfull og frodig, men også myk og deilig å drikke nå, selv om den sikkert har mer å gå på. Gjerne til det skikkelig smakskraftige viltet. Koster en del, men er verdt det om en vil ha noe ekstra.

Domaine d’Andezon 2014

Côtes du Rhône Village 31337, kr 149,90

Et veldig godt kjøp år etter år av en vin som er en favoritt hos mange. Selv om prisen har økt litt, er dette stadig mye vin for penga. Kombinasjonen av Grenache (70 prosent) og Syrah gir en saftig vin med flott kraft i uttrykket og fin konsentrasjon. Fungerer også godt til retter av lam og okse, men denne gangen går det vilt for seg.

Ode d’Aydie: Terningkast: 5

Sarrat: Terningkast: 5

Domaine d’Andezon: Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00