• Sekser: Domaine des Escaravailles.
  • Femmer: Domaine des tours

Chateau de Bellet Baron G. 2014: Terningkast 6.

Bellet, Provence 68054, kr. 349,90

Når jeg er på ferie i Nice, liker jeg å oppsøke restauranter som serverer vin fra Bellet. For dette er den eneste vinen som er Nice sin egen, og du skal ikke langt utenfor bykjernen før du råker på vinrankene. Bellet er også den eneste opprinnelses-betegnelsen i Frankrike som dekker en by-vin. Jo visst er den dyr, også i Frankrike, men du verden så god, og kjempeartig. Nå fins den i Hamar også, for en hvit Bellet i toppklasse er med på det siste spesialslippet. Rikt aromabilde med preg av både det tropiske, sitrusaktige og krydrete. Fyldig og flott på smak, både rik, elegant og utrolig lekker.

Domaine des Escaravailles Cairanne Le Ventabren 2013: Terningkast 6.

Cairanne 68045, kr. 241,60

Årets mest delikate viltvin? Det kan godt være denne fra Côtes du Rhône. Dyp og herlig konsentrert duft med jordsmonn, krydder og mørke ville bær. Stor fylde, kraftig og rund.

Domaine des Tours 2012: Terningkast 5

Vin de Pays de Vaucluse 30385, kr. 234

Vin de Pays er ikke en betegnelse som lover de mest spennende vinene, men unntakene fins. For mannen bak vinen – og bak Chateuau des Tours, er Emmanuel Reynaud fra Rhône-storheten Château Rayas. På Château des Tours produseres tre viner; dette er den enkleste og rimeligste av dem, men en gjennomført herlig saftig, lett, krydret og elegant stil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.