• Sekser: Domaine des Escaravailles.
  • Femmer: Domaine des tours

Chateau de Bellet Baron G. 2014: Terningkast 6.

Bellet, Provence 68054, kr. 349,90

Når jeg er på ferie i Nice, liker jeg å oppsøke restauranter som serverer vin fra Bellet. For dette er den eneste vinen som er Nice sin egen, og du skal ikke langt utenfor bykjernen før du råker på vinrankene. Bellet er også den eneste opprinnelses-betegnelsen i Frankrike som dekker en by-vin. Jo visst er den dyr, også i Frankrike, men du verden så god, og kjempeartig. Nå fins den i Hamar også, for en hvit Bellet i toppklasse er med på det siste spesialslippet. Rikt aromabilde med preg av både det tropiske, sitrusaktige og krydrete. Fyldig og flott på smak, både rik, elegant og utrolig lekker.

Domaine des Escaravailles Cairanne Le Ventabren 2013: Terningkast 6.

Cairanne 68045, kr. 241,60

Årets mest delikate viltvin? Det kan godt være denne fra Côtes du Rhône. Dyp og herlig konsentrert duft med jordsmonn, krydder og mørke ville bær. Stor fylde, kraftig og rund.

Domaine des Tours 2012: Terningkast 5

Vin de Pays de Vaucluse 30385, kr. 234

Vin de Pays er ikke en betegnelse som lover de mest spennende vinene, men unntakene fins. For mannen bak vinen – og bak Chateuau des Tours, er Emmanuel Reynaud fra Rhône-storheten Château Rayas. På Château des Tours produseres tre viner; dette er den enkleste og rimeligste av dem, men en gjennomført herlig saftig, lett, krydret og elegant stil.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00