• Chateau Guiraud
  • Barone Ricasoli
  • Castello di Cacchiano

Men basisutvalget på polet av disse vinene har lenge vært temmelig labert. Og nå som det på siste nyhetsslipp endelig var noen nye på gang, er det ingen grunn til å vente med å få dem i hus. Her er en utmerket Sauternes, og to knallsøte Vin Santo.

Château Guiraud 2010

Sauternes 477202, kr. 249,90 (37,5 cl)

Terningkast: 6

De søte hvitvinene fra Sauternes er deilig til desserter, frukter og blåmuggoster. Klassikerren fra Guiraud er fantastisk lekker og sammensatt på duft, med dominerende preg av blomster og tørkede frykter. Stor fylde, snerten syre og en eleganse av en annen verden.

Barone Ricasoli Castello di Brolio Vin Santo del Chianti Classico 2008

Toscana 6826902, kr. 226,60 (37,5 cl)

Terningkast: 6

Fra Barone Riscali kommer denne vin santoen som er som skapt for søte julesmaker – enten det er fiken, svisker eller dadler. Tørkede frukter og noe marsipanaktig på duft, stor fylde, men likevel med flott friskhet i syren. Er det egentlig noen juledessert denne ikke passer til?

Castello di Cacchiano Vin Santo del Chianti Classico 2003

Toscana 6394602, kr. 345,90 (37,5 cl)

Jo visst er den rådyr, men så er det da også en ganske spesiell vinopplevelse. Konsentrert sødme, utrolig fylde og en tyngde som gjør at den knapt egner seg sammen med noe annet enn seg selv. Nærmest karamellpreget på duft, og gir litt inntrykk av flytende karamell også. En søt sterkvin av de sjeldne, og er den en strålende dessert i seg selv.

Terningkast: 5


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.