• Grand Mouton.
  • Pinot Vouvray.
  • Ch. du Coing de St.FIacre.

Denne uka er det for første gang et spesialslipp av Loire-viner, og det er det vel verdt å stoppe opp ved. For fortsatt er prisene i mange av områdene i Loire ganske hyggelige i forhold til de mest berømte franske områdene. Så nå gjelder det skynde seg å skaffe seg godbitene før prisene fyker i været også her. Ukas utvalg består av to musserende, pluss noe så sjeldent som en 21 år gammel Muscadet Sevre et Maine.

Grand Mouton Extra Brut

Loire 7687801, kr 161,60

Terningkast: 6

Skikkelig snadder av en musserende terrassevin. Eple og gjær på duft, delikat, flott friskhet, lekker og lang. En nydelig sommervin med friske bobler, aller helst som aperitiff. Produsenten har mange viner i slippet, men denne har den aller hyggeligste prisen.

François Pinon Vouvray Sparkling Brut 2011

Vouvray 7692301, kr 280,60

Terningkast: 5

Musserende viner fra Vouvray kan være ypperlige, og denne er en kjempegod representant. Bløt og myk, fin fylde, frisk men også med noe tyngde. Den koster, men så er det da også lekre saker, gjerne til sommerens skalldyrfat.

Ch. du Coing de St.-Fiacre, Muscadet Sevre et Maine Comte de St. Hubert 1996

Muscadet Sevre et Maine 7682201, kr 251,70

Terningkast: 5

En 21 år gammel vin er alltid forlokkende, og dette er en som viser noe av utviklingspotensialet i disse vinene. Flott kompleksitet, med innbydende kombinasjon mellom det fruktige, blomsterlige og mineralske, noe smørpreg.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.