• Graham\s.
  • Portal.
  • Quevedo.

Et originalt innslag i november-slippet på polet er 20 cl småflasker med portvin, lansert sannsynligvis med tanke på kaker og tørkede frukter til jul. Og det kan godt vise seg å slå an. For portvin er vel noe som de fleste nøyer seg med å ta et glass av, og så blir resten av flaska stående til neste anledning, når den måtte bli. Her er tre av småflaskene, med tawnyen fra Graham’s som ukas vinner.

Graham’s 10 Years Old Tawny

Douro, Portugal 5482004, kr. 79,90 (20 cl)

Graham’s: Terningkast: 6

Når julenøttene kommer på bordet, pluss fatet med tørkede frukter, og kanskje til og med riskremen, er det ikke noe som er bedre enn Tawny i glasset. Denne har nærmest rødbrun farge, duft av krydder og karamell, flott balanse mellom sødmen og friskheten. Moden, rik og lekker. Vel verdt å lage en porsjon riskrem bare for å sjekke at det klaffer. Så god at flaska nesten blir for lita.

Portal LBV 2011

Douro, Portugal 6813404, kr. 84,90

Portal: Terningkast: 5

En fruktig, fyldig og svært konsentrert Late Bottled Vintage. Stor sødme, men fin balanse likevel. Litt på den robuste siden, men byr uansett på et helt julefat med godsmak.

Quevedo LBV 2011

Douro, Portugal 6393204 kr. 94,90

Quevedo: Terningkast: 4

Rundens dyreste, men ikke den som gir mest for penga. Fyldig, sødmefylt og litt voldsom. Søt og rik som få, men aller best alene, for den får lett en tendens til å overmanne det meste i nærheten. Nesten godt at flaska ikke er større.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00