• Graham\s.
  • Portal.
  • Quevedo.

Et originalt innslag i november-slippet på polet er 20 cl småflasker med portvin, lansert sannsynligvis med tanke på kaker og tørkede frukter til jul. Og det kan godt vise seg å slå an. For portvin er vel noe som de fleste nøyer seg med å ta et glass av, og så blir resten av flaska stående til neste anledning, når den måtte bli. Her er tre av småflaskene, med tawnyen fra Graham’s som ukas vinner.

Graham’s 10 Years Old Tawny

Douro, Portugal 5482004, kr. 79,90 (20 cl)

Graham’s: Terningkast: 6

Når julenøttene kommer på bordet, pluss fatet med tørkede frukter, og kanskje til og med riskremen, er det ikke noe som er bedre enn Tawny i glasset. Denne har nærmest rødbrun farge, duft av krydder og karamell, flott balanse mellom sødmen og friskheten. Moden, rik og lekker. Vel verdt å lage en porsjon riskrem bare for å sjekke at det klaffer. Så god at flaska nesten blir for lita.

Portal LBV 2011

Douro, Portugal 6813404, kr. 84,90

Portal: Terningkast: 5

En fruktig, fyldig og svært konsentrert Late Bottled Vintage. Stor sødme, men fin balanse likevel. Litt på den robuste siden, men byr uansett på et helt julefat med godsmak.

Quevedo LBV 2011

Douro, Portugal 6393204 kr. 94,90

Quevedo: Terningkast: 4

Rundens dyreste, men ikke den som gir mest for penga. Fyldig, sødmefylt og litt voldsom. Søt og rik som få, men aller best alene, for den får lett en tendens til å overmanne det meste i nærheten. Nesten godt at flaska ikke er større.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.