• Richou.
  • Birichino.
  • Chateau de la Roche.

Ikke særlig sjarmerende akkurat, men de holder i det minste på boblene. Men det er nok et spørsmål om de perlende vinene, som på fransk heter Petillant, er egnet til å ta opp konkurransen med andre og mer veletablerte musserende viner. Prisen kan også synes ganske høy. Men de kan være kule som en morsomhet en vårkveld med fingermat på terrassen.

Richou Dom Nature

Anjou, Loire 6971701 Kr 197,90

Terningkast: 5

Den klart beste av de tre, og en vellykket vin innen sin sjanger. Noen gjær og epler på duft, fruktig med fin spenst og god syre. Mer saftig enn elegant, men overraskende sammensatt, og friskheten gjør den lett å like. Fungerer best til aperitiff.

Chateau de la Roche en Loire

Loire 6971801, kr 201

Terningkast: 4

Også dette er en hvit perlende vin med veldig god friskhet, sitruspreget og noe blomsterlig på duft, god syre og velegnet som vårvin. Litt enklere enn forgjengeren, men med en herlig uforpliktende letthet. Egentlig en artig vin, men den er litt for dyr til en femmer.

Birichino Petulant Naturel Malvasia Bianca

Monterey, California 3957401, kr 249,90

Terningkast: 3

En amerikansk hvit perlende vin med matt farge. Uvant på smak; det er tydelig at amerikanerne våger seg på noe mer, men helt harmonisk virker det ikke. Tropisk og noe mineralsk på duft, fyldig med god fruktighet og bra syre. Men det spriker litt i flere retninger; vanskelig å holde stø kurs gjennom denne her. Heller ikke noen åpenbar matvin.

Richou: Terningkast: 5

Chateau de la Roche: Terningkast: 4

Birichino: Terningkast: 3

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00