• Roux.
  • Jadot.
  • Forey.

Her er et forsøk i det rimeligere sjiktet. Og bare en av dem gjør seg fortjent til en femmer. To av vinene er fra spesialutvalget, for det er bra utvalg igjen fra forrige ukes superslipp. Men ukas vinner Roux Saint-Aubin står pent og pyntelig i hylla og venter.

Roux Saint-Aubin L’Ebaupin 2015

Saint-Aubin 44031, kr 279,90

Terningkast: 5

2015-årgangen i Bourgogne er av det høyst lovende slaget, så her er det bare å kaste seg over mulige godbiter som ikke koster skjorta. Og her er det faktisk en. Saint-Aubin er et område som ikke kan konkurrere med storhetene sine i naboskapet, som Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet, men så er det da heller ikke samme prisklasse. En høyst tiltalende vin; kirsebær på duft, saftig og frisk, slank, livlig og lang. Skulle det være en flaske igjen til påske, er det også en skikkelig lammevin.

Jadot Bourgogne Chapitre 2014

Bourgogne 7287201, kr, 299,80

Terningkast: 4

En bra burgunder denne også, men den befinner seg i den vanskelige mellomklassen av dem som ikke når opp til toppdivisjonene, men likevel er i dyreste laget. God fruktighet, organisk preg, litt tilbakeholden, men sympatisk og åpner seg etter hvert.

Forey Cuvee Apolline 2014

Coteaux Bourguignons 7299801, kr 199,50

Terningkast: 4

En lettvekter i dette selskapet og rundens klart enkleste. Bra fruktighet, duften av markjordbær lar seg lett lokke fram. God saftighet, bra balanse. Men klart at den savner en dimensjon eller to.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00