• Fabrice Grasnier.
  • Rousse.
  • Couly-Dutheil.

Noe som bidrar til det, er de myke rødvinene fra Chinon, der mye av det beste fra regionen topper seg i mørkt sanselige smaker. Det samme området er kjent som dikteren Rabelais’ fødested, og stadig sendte han sin udødelige helt Pantagruel tilbake til hjemlige trakter. Her er tre januar-nyheter i basis, som viser hvor herlig innbydende disse vinene kan være.

Fabrice Gasnier Chinon Vieilles Vignes 2014

Chinon, Loire 63688, kr. 205,90

Terningkast: 6

Gå etter den særpregede aromaen av pepper, så er det stor sjanse for å treffe en vin fra Chinon. Denne er karakteristisk, med preget av pepper kombinert med blomster og mørke frukter på duft, som minner om både plommer og mørke kirsebær. Bløt og leskende, fast og flott. En anelse røff, som gjør den spesielt egnet til kjøttgryter, men deilig alenevin også.

Rousse Chinon Les Puys 2014

Chinon, Loire 69656, kr. 191,10

Terningkast: 5

Blomsterlig, litt lettere og slankere enn den foregående, men også denne med god fast kjerne. Et lett mineralsk skaper spenning. Harmonisk, fast og saftig, med den sensuelle bløtheten i seg som en venter å finne hos Chinon-vinene på sitt beste.

Couly-Dutheil La Diligence Chinon 2015

Chinon, Loire 69678, kr. 186,20

Terningkast: 5

En litt enklere variant, men lekker denne også. Fruktig med ferskt bæraktig preg, litt jordsmonn. Allrounder, gjerne til lettere retter.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.