• Creman de Savoie.
  • Baron.
  • Bouillot.

Og med en pris på knapt halvparten av rimelig Champagne, er dette den kanskje mest prisgunstige gode boblevinen som er å oppdrive. I mars-nyhetene er det tre Cremant-er i basis; denne gangen med en Cremant fra Savoie som noe overraskende vinner foran to klassikere fra Bourgogne.

Cremant de Savoie

Savoie 7263701, kr 173,60

Terningkast: 5

Et morsomt bekjentskap dette. Frisk, ganske så intens og med skikkelig snert. Epler og noe brødpreg på duft, markant syre, men fin balanse. Ikke av de mest elegante, men med godt trøkk og fin spenst. Først og fremst innbydende som aperitiff med sin flotte friskhet. Men boblene bør ikke være særlig skarpere enn dette, om det ikke skal bli for mye av det gode.

Baron Aimé Cremant de Bourgogne

Bourgogne 6963101, kr 154

Terningkast: 5

Klassisk Cremant fra Bourgogne; elegant, slank og lekker. Sitrus og epler på duft, noe brødbakst og mineralitet. Masse sjarm og friskhet, bra fylde. Deilig til skalldyr.

Bouillot Cremant de Bourgogne

Bourgogne 4349701, kr 159,90

Terningkast: 4

En liten skuffelse; fra en produsent som Louis Bouillot kunne en nok ha ventet noe mer. Litt tilbakeholden, kortlevde bobler, bra skum. Tar ikke helt tak, og selv om det er en hyggelig pris, blir det bare en firer.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00