• Strand juleaquavit.
  • Kopke Christmas Port.
  • Bache-Gabrielsen Pineaux de Charentes.

Og en ekstra spiss setter det om varen har lokal tilknytning – som juleakevitten fra Strand Brænderi. Ellers er det verdt å merke seg at portvinprodusenten Kopke er på banen med en juleportvin.

Strand Brænderi Juleaquavit

Arcus 63895, kr. 369,90 (50 cl)

Terningkast: 6

Strand Brænderi i Moelv, Norges eldste brenneri i drift, lanserer i år sin første juleakevitt. En forløper var Strand-drammen som kom i 2010. Men nå er det et helt annet, rikt og finstemt produkt som er lansert, med Arcus som produsent. Det er et produkt som først og fremst synes å selge godt lokalt, men det er en uansett en godsak og ingen grunn til at det skal begrenses til det lokale. Uvant flaske, som minner om hostesaftflasker i gamle dager. Men innmaten er lekker. Mørk, fyldig og rund, spenstig sitruspreg. Noe sødmepreget men i god balanse. Kanskje først og fremst en avec-type, men vil også gå til ribbe.

Kopke Christmas Port Reserva Ruby

Douro 35130, kr. 232,90

Terningkast: 5

Ikke bare navnet gjør dette til en juleportvin. Sødmefylt og rund, bra fylde og ikke altfor tung, som slike viner kan bli. Gjerne til tørkede frukter, kan også gå til blåskimmeloster.

Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes

Charente 33452, kr. 239,90

Terningkast: 6

Denne sterkvinen er en klassiker for mange til jul. En fetter av konjakk, laget av druemost blandet med konjakk. Intens sødme, men likevel med en fast og spenstig fruktighet i kjernen. Gjerne etter kaffen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.