• Cafaggio Sangivese.
  • Peccehenino.
  • Vajra.

Ikke minst er det grunn til å skaffe seg kjennskap til Dolcetto-druen fra Dogliani. Dette er viner som i Piemonte ofte kommer litt i skyggen av de mer berømte Nebbiolo og Barbera, men som gir mye for penga.

Cafaggio Sangiovese 2014

Toscana 6984201, kr 129,90

Terningkast: 5

Vi starter i det rimeligste sjiktet med en prisvennlig toscaner. Kirsebærpreget på duft, frisk, saftig og velstrukturert. Leskende, men fast og med fin syre, med både spenst og nerve. En anvendelig allrounder, gjerne til både pizza og pasta.

Pecchenino San Luigi Dogliani 2015

Dogliani, Piemonte 5670101, kr 151,20

Terningkast: 6

En svært tiltalende og bruksvennlig vin til en ganske så sympatisk pris. Kirsebærpreget er godt til stede i aromabildet, tiltalende og delikat, med fin balanse mellom fruktigheten og en god syre. Flott kropp, fin fylde, rund, fast og lekker. Ukas vinner i forhold til prisen.

Vajra Monterustico Dogliani 2015

Dogliani, Piemonte 6966501, kr 189,90

Terningkast: 5

Duften av kirsebær og mørke plommer er rikelig til stede, kombinert med et lett mineralsk preg, lær og lakris. En dyp, fyldig og lekker vin i god likevekt og med innbydende syrestruktur. Elegant og ganske så kompleks. Rundens dyreste, men så er det da også den som har mest å gi. Anvendelig allrounder til retter av både okse, lam og svin.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.