• Trimbach.
  • Natter Sancerre
  • Vitteaut-Alberti Brut

Slik er det ikke lenger. For nå er det helst hvitvin som gjelder, og det må bare innrømmes at det passer bedre. En hvit allroundvin til ost er en Riesling, enten den er tysk eller fra Alsace. Men det fins også noen helt spesielle suksess-kombinasjoner. Her er vellykkede viner til Ridderost, Chevre og – pultost.

Trimbach Gewürztraminer

Alsace 789301, kr 184,90

Terningkast: 5

Tines Ridderost er ikke den enkleste å sette vin til, men en Gewürztraminer fra Alsace er bortimot garantert klaff, med sitt tydelige sting og mykt blomsterlige preg. Ridderosten er på sin side aromatisk, med stor fylde og et artig pikant preg. Et godt eksempel på hvordan to smaker utvider og styrker hverandre.

Natter Sancerre 2015

Sancerre 3070501, kr 194

Terningkast: 5

Til den franske geitosten Chevre er hvitviner fra Loire generelt og Sancerre spesielt det klassiske valget. Den litt syrlige og markante Chevre-smaken inngår i en kombinasjon av en annen verden med vinens slanke, lette og friske preg.

Vitteaut-Alberti Brut

Cremant de Bourgogne 4187801, kr 164,90

Terningkast: 5

Så er det hedmarkingens spesielle bidrag til ostefatet. For er det noen andre som ville finne på å servere pultost? Til drikke er det Champagne den passer aller best. Men et supert prisgunstig alternativ er en fransk Cremant, og aller helst denne fra Vitteaut-Alberti, som ligger så nær opptil enkel Champagne som det omtrent går an å komme.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00