• Trimbach.
  • Natter Sancerre
  • Vitteaut-Alberti Brut

Slik er det ikke lenger. For nå er det helst hvitvin som gjelder, og det må bare innrømmes at det passer bedre. En hvit allroundvin til ost er en Riesling, enten den er tysk eller fra Alsace. Men det fins også noen helt spesielle suksess-kombinasjoner. Her er vellykkede viner til Ridderost, Chevre og – pultost.

Trimbach Gewürztraminer

Alsace 789301, kr 184,90

Terningkast: 5

Tines Ridderost er ikke den enkleste å sette vin til, men en Gewürztraminer fra Alsace er bortimot garantert klaff, med sitt tydelige sting og mykt blomsterlige preg. Ridderosten er på sin side aromatisk, med stor fylde og et artig pikant preg. Et godt eksempel på hvordan to smaker utvider og styrker hverandre.

Natter Sancerre 2015

Sancerre 3070501, kr 194

Terningkast: 5

Til den franske geitosten Chevre er hvitviner fra Loire generelt og Sancerre spesielt det klassiske valget. Den litt syrlige og markante Chevre-smaken inngår i en kombinasjon av en annen verden med vinens slanke, lette og friske preg.

Vitteaut-Alberti Brut

Cremant de Bourgogne 4187801, kr 164,90

Terningkast: 5

Så er det hedmarkingens spesielle bidrag til ostefatet. For er det noen andre som ville finne på å servere pultost? Til drikke er det Champagne den passer aller best. Men et supert prisgunstig alternativ er en fransk Cremant, og aller helst denne fra Vitteaut-Alberti, som ligger så nær opptil enkel Champagne som det omtrent går an å komme.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.