Legg Muscadet-en klar i kjøleskapet, for plutselig er det vårlig nok til et glass på terrassen. Og kanskje nærmer det seg tida for skalldyrfat også? Da er det at nordmenn gjerne satser på Chablis.

Men det fins et lekkert og gjennomgående langt mer prisgunstig alternativ blant tørre franske hvitviner, og det er Muscadet fra Loire. Muscadet Sevre et Maine produseres i området rundt Nantes, laget av druen Melon de Bourgogne. Det er en lekker vårvin, lett og leskende, men også med flott tyngde. Og den må ikke nødvendigvis være til sjømat; den er like herlig til asparges.

Alle tre vinene i dagens test er signert samme produsent, Véronique Chéreau-Günther, og er blant nyhetene som polet i Hamar nå har tatt inn fra bestillingsutvalget.

En strålende vin

Ch. du Coing de St. Fiacre l’Ancestrale 2010

Muscadet Sevre et Maine 3916401, kr 152,90

En strålende vin til en oppsiktsvekkende hyggelig pris fra en av de beste produsentene i området. Epler, blomster og noe mineralsk på duft. Godt modnet etter sju år, stor fylde men fortsatt flott friskhet. Godt sammensatt, noe fedme, bortimot uimotståelig til skalldyr.

Terningkast: 6

Masse for pengene

Ch. Du Coing de St. Fiacre 2015

Muscadet Sevre et Maine 4746901, kr 149,90

En lettere variant fra Chateau du Coing. Flott konsentrasjon og fin fruktighet, og med en viss fedme. Masse deilig vin for pengene, men av de to er den litt enklere.

Terningkast: 5

Supervin til asparges

Ch. De la Gravelle Gorges 2012

Muscadet Sevre et Maine 5968401, kr 169,90

Enda en kjempevin. Noe røykaktig og mineralsk på duft, fantastisk fylde og flott konsentrasjon, knastørr og lang. En supervin til asparges.

Terningkast: 6

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.