Legg Muscadet-en klar i kjøleskapet, for plutselig er det vårlig nok til et glass på terrassen. Og kanskje nærmer det seg tida for skalldyrfat også? Da er det at nordmenn gjerne satser på Chablis.

Men det fins et lekkert og gjennomgående langt mer prisgunstig alternativ blant tørre franske hvitviner, og det er Muscadet fra Loire. Muscadet Sevre et Maine produseres i området rundt Nantes, laget av druen Melon de Bourgogne. Det er en lekker vårvin, lett og leskende, men også med flott tyngde. Og den må ikke nødvendigvis være til sjømat; den er like herlig til asparges.

Alle tre vinene i dagens test er signert samme produsent, Véronique Chéreau-Günther, og er blant nyhetene som polet i Hamar nå har tatt inn fra bestillingsutvalget.

En strålende vin

Ch. du Coing de St. Fiacre l’Ancestrale 2010

Muscadet Sevre et Maine 3916401, kr 152,90

En strålende vin til en oppsiktsvekkende hyggelig pris fra en av de beste produsentene i området. Epler, blomster og noe mineralsk på duft. Godt modnet etter sju år, stor fylde men fortsatt flott friskhet. Godt sammensatt, noe fedme, bortimot uimotståelig til skalldyr.

Terningkast: 6

Masse for pengene

Ch. Du Coing de St. Fiacre 2015

Muscadet Sevre et Maine 4746901, kr 149,90

En lettere variant fra Chateau du Coing. Flott konsentrasjon og fin fruktighet, og med en viss fedme. Masse deilig vin for pengene, men av de to er den litt enklere.

Terningkast: 5

Supervin til asparges

Ch. De la Gravelle Gorges 2012

Muscadet Sevre et Maine 5968401, kr 169,90

Enda en kjempevin. Noe røykaktig og mineralsk på duft, fantastisk fylde og flott konsentrasjon, knastørr og lang. En supervin til asparges.

Terningkast: 6

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00