• Ogier.
  • Topf.
  • Vitteaut.

Her er et forslag til en boblevin til aperitiffen, en hvitvin til forretten, og en rødvin til hovedretten som alle er av det absolutt prisgunstige slaget, men kjempegode viner likevel. Så kan du lage noe med is eller sorbet til desserten, for da er det uansett nesten like greit å styre unna vin.

Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Brut Blanc

Cremant de Bourgogne, Frankrike 4187801, kr. 164,90

Terningkast: 5

En spennende nyhet i november blant de helt tørre Cremant-ene. Duften av brød og epler kan nesten gi en anelse om at det er en Champagne i glasset. Det er et stykke dit, men til halve Champagne-prisen er det en deilig boblevin, delikat, frisk og harmonisk. Herlig til fingermat som aperitiff.

Topf Grüner Veltliner Strassertal 2015

Kamptal, Østerrike 9764701, kr. 129,90

Terningkast: 5

En prisgunstig Grüner Veltliner fra Weingut Johann Topf, som de siste årene er blitt en favoritt hos mange. Velegnet til forrett med sjømat, skalldyr eller fisk; god syre, noe mineralsk og et utrolig delikat lett blomsterlig preg. Tett oppunder en sekser på grunn av prisen.

Ogier Artésis Côtes-du-Rhône 2015

Côtes du Rhône, Frankrike 6018501, kr. 129,90 kroner

Terningkast: 6

Så er det rødvinen til hovedretten, i tilfelle det er rødt kjøtt på menyen. Flott fylde, god munnfølelse, saftig, fin balanse. Gjerne til lettere vilt, men en super allround kjøttvin til gunstig pris.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00