• Ogier.
  • Topf.
  • Vitteaut.

Her er et forslag til en boblevin til aperitiffen, en hvitvin til forretten, og en rødvin til hovedretten som alle er av det absolutt prisgunstige slaget, men kjempegode viner likevel. Så kan du lage noe med is eller sorbet til desserten, for da er det uansett nesten like greit å styre unna vin.

Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Brut Blanc

Cremant de Bourgogne, Frankrike 4187801, kr. 164,90

Terningkast: 5

En spennende nyhet i november blant de helt tørre Cremant-ene. Duften av brød og epler kan nesten gi en anelse om at det er en Champagne i glasset. Det er et stykke dit, men til halve Champagne-prisen er det en deilig boblevin, delikat, frisk og harmonisk. Herlig til fingermat som aperitiff.

Topf Grüner Veltliner Strassertal 2015

Kamptal, Østerrike 9764701, kr. 129,90

Terningkast: 5

En prisgunstig Grüner Veltliner fra Weingut Johann Topf, som de siste årene er blitt en favoritt hos mange. Velegnet til forrett med sjømat, skalldyr eller fisk; god syre, noe mineralsk og et utrolig delikat lett blomsterlig preg. Tett oppunder en sekser på grunn av prisen.

Ogier Artésis Côtes-du-Rhône 2015

Côtes du Rhône, Frankrike 6018501, kr. 129,90 kroner

Terningkast: 6

Så er det rødvinen til hovedretten, i tilfelle det er rødt kjøtt på menyen. Flott fylde, god munnfølelse, saftig, fin balanse. Gjerne til lettere vilt, men en super allround kjøttvin til gunstig pris.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.