• AimeStentz
  • Kreydenweiss
  • Trimbach

Hvitviner fra Alsace går godt sammen med mye norsk tradisjonsmat – enten det gjelder Riesling til ribba eller Gewürztraminer til Munstner-osten. Men utvalget av Alsace-viner på polet er ikke akkurat imponerende, og lite er egnet til å skape den store begeistringen. Men unntakene fins; her er en god Pinot Blanc til en hyggelig pris, og en framifrå Grand Cru Riesling. I tillegg til at Trimbachs Riesling alltid er å stole på, og det gjelder 2015-årgangen også.

AimeStentz Vin d’Alsace Pinot Blanc Réserve 2015

Alsace 5194801, kr 159,90

Pinot Blanc-druen kan gi svært delikate viner i Alsace, og dette er en av dem. Ganske reservert på duft med lett preg av eple, rund i stilen med noe fedme, men velbygget og elegant. En vin som ikke pranger med musklene sine, men bidrar til en dempet og stemningsfylt kveld med lette småretter og Patricia Kaas i cd-spilleren.

Terningkast: 5

Kreydenweiss Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2014

Alsace 4897201, kr 277,90

Lekker vin med flott fruktighet på duft i sømløs kombinasjon med det mineralske og blomsterlige. Fyldig, delikat, fin konsentrasjon. Ukas klart dyreste, men sjarmerer veldig med sin friskhet og fylde.

Terningkast: 5

Trimbach Riesling 2015

Alsace 88801, kr 169,90

En favoritt hos mange gjennom mange år, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. For dette er en deilig vin til prisen, blomsterlig og sitruspreget på duft, frisk, slank og lang. Lett fylde med preg av modne epler. Har fått en sekser i tidligere årgang, denne er ikke helt der men igjen en flott Riesling.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00