• Le Bordeaux de Citran 2014
  • Lequin-Colin Santenay Vieilles Vignes 2014
  • Capuano-Ferreri Santenay Vieilles Vignes 2014

 Desto viktigere er det å være klar til å rykke ut når det er prisgunstige eksemplarer i sikte. Blant septembernyhetene er en Bordeaux til 189 kroner og to svært gode Santenay-kjøp fra Burgund.

Le Bordeaux de Citran 2014

Bordeaux Superieur

54452, kr 189,10

Bordeaux: terning 5

Kjenner du lakrisduften i nesen? Eller kirsebærene? En ung og morsom, om enn litt enkel vin fra Chateau Citran, men ikke er enklere enn at en får en bra følelse av Bordeaux-preg. I prissjiktet under 200 kroner er det ikke så mange bedre å hente i Bordeaux-hylla på polet. Bløt og fruktig, frisk og godt balansert. Kan gjerne få utvikle seg mer i kjelleren.

Lequin-Colin Santenay Vieilles Vignes 2014

Santenay, Burgund

44099, kr. 199,90

Lequin-Colin; terning 6

En prisgunstig burgunder blir rundens vinner. En såpass god Santenay til 200 kroner er ikke hverdagsfunn, men så er da også René Lequin-Colin blant de ledende produsentene i området. Bringebær og noe blomsterlig på duft, fin syre, saftig men likevel med bra konsentrasjon, ganske slank og elegant. Kan lett bli en burgunderfavoritt, takket være prisen.

Capuano-Ferreri Santenay Vieilles Vignes 2014

Santenay, Burgund

54461, kr. 239,80

Capuano: terning 5

En flott ung burgunder dette også, bortimot jevngod med den fra Lequin-Colin, men hakket dyrere. Saftig og ungdommelig, bløt og lekker, middels fyldig, delikat og harmonisk. Hold gjerne igjen en flaske til neste andemåltid.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.