• Banfi.
  • Nipozzano.
  • Pinta.

I tillegg kommer mer enn 600 nyheter i bestillingsutvalget. Her er tre rødviner blant nyhetene i polhyllene, to toscanere i en svært hyggelig prisklasse pluss den rådyre, men rågode Pintia fra samme produsenten som står bak Vega Sicilia.

Banfi Rivo al Poggio

Toscana 3769701, kr 129,90

Terningkast: 5

Rundens rimeligste og enkleste, men en frisk og god vin dette også. Karakteristisk aroma som minner om røde bær, urter og lakris. Rund og behagelig, myk og ganske lang. På den sødmefylte siden og en hyggelig kosevin til en tiltalende pris.

Nipozzano Chianti Rufina Riserva 2013

Toscana 3498301, kr 169,90

Terningkast: 6

En deilig toscaner dette, og et stort sprang fra den foregående. Duft med preg av mørke modne kirsebær, lær og lakris. Fin syre, flott struktur, stor fylde og kjempegodt trøkk. Gjerne til lam, men også til vilt. En rik og kraftfull vin som gir svært mye i forhold til prisen.

Pintia 2011

Castilla y León, Toro 4170601, kr 419,90

Terningkast: 6

Vi drar til Spania og opp i en helt annen prisklasse. Men om hundrelappene flyr, er det da også en storhet av en vin. Det er produsentene bak berømte Vega Sicilia som nå også lager vin fra Toro-området. Det er da også en vin av de sjeldne. Sammensatt aromabilde med preg av mørke røde frukter, sjokolade og kaffe. Stor fylde, og en veldig kraft. Fortsatt ung, og den vil folde seg ytterligere ut. Men til lammet på påskeaften vil et glass av denne allerede være et suverent høydepunkt.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00