Godt nytt ølår. Litt lei av mat og tungt øl? Blitt nok alkohol for en stund og, kanskje?

Vi starter året med en aldeles alkoholfri IPA i HAs ølspalte. Utvalget av alkoholfritt øl er blitt ganske godt, vi var innom et par varianter i fjor og jeg tenker presentere litt flere av dem i løpet av 2017.

LES ALLE HAs ØL-VURDERINGER HER

Åkkesom så går vi ut fra ølhoppet med Aass uten IPA, et humlet og overgjæret alkoholfritt alternativ fra det fortsatt familieeide bryggeriet i Drammen. Ølet kommer på 0,33 panteboks.

La oss bare snakke litt om bitterhet først. Ølets bitterhet måles i en egen måleenhet kalt IBU. Dette står for International bittering unit. Kort fortalt er dette måleenheten for bitterhet i øl. IPA har gjerne rikelig med bitterhet, som kommer fra humlebruken. Aass humler sitt alkoholfrie øl med fire sorter humle som alle er velkjente IPA-humler; Chinook, Centennial, Cascade og Citra. Alle klassiske humler i India pale ale-sammenheng.

Aass uten IPA smaker godt av sitrustoner og litt furunål som vi kjenner fra disse humlesortene. Ølet har en fin fruktighet, og har befriende lite av den litt dølle «vørterølsmaken» jeg synes man ofte finner i alkoholfritt øl. Det skulle kunne passe fint til ymse kjøttretter, og er leskende og godt å drikke helt uten noe til i det hele tatt. Et kjempefint matøl når du er sjåfør eller ønsker å ta deg et glass uten at det er alkohol inne i bildet.

Aass har tatt alkoholfrie øl på alvor, og brygger faktisk hele fem ulike sorter øl med null prosent alkohol. En av dem en bayervariant. Aass tilbød også et alkoholfritt juleøl.

Aass uten IPA er et av de bedre alkoholfrie øl på markedet per nå. Drammenserne fikser alkoholfritt som bare det

Uten IPA

Aass bryggeri

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00