• Roederer.
  • Launois.
  • Diebolt.

Er du klar til å spøtte i noen hundrelapper for ei vinflaske? I så fall er noe av det beste du finner fra Champagne. Torsdag startet Champagne-slippet på spesialpolene, med riktig timing, for våren er ei tid med mange gode festdager for å feire med noe ekstra i glasset. Og da er det helst bobler som gjelder. Her er tre flotte Champagner, alt fra svært gode produsenter. De kan alle ha rimeligere utgaver i polhyllene, men her er det flasker med flere gode år bak seg. Og det merkes godt, uten at det går ut over friskheten.

Roederer Blanc de Blancs Brut 2010

Champagne 6568001, kr 645

Terningkast: 5

Fra Roederer kan en vente det helt store – og får det også. En Champagne med stor intensitet og flott fylde, med kombinasjonen av letthet, kraft, friskhet og spenst som preger de helt gode champagnene. En gjennomført nydelig vin. selv om det koster en pen slump.

Launois Special Club Blanc de Blancs Brut 2008

Champagne 6677701, kr 471,40

Terningkast: 5

En fantastisk lekker vin dette også. En utrolig delikat Champagne, frisk, luftig og spenstig, Fin balanse mellom friskheten og et mykt og modent preg .

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut 2008

Champagne 7605701, kr 527,80

Terningkast: 5

Enda en topp-Champagne, fra svært god produsent. Lett og fruktig, myk og rund. Flott syre kombinert med herlig fruktighet. Raffinert og stilig. Kanskje like greit å kjøpe 17. mai-vinen allerede nå?


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00