I år har Vinmonopolets butikker for første gang åpent på nyttårsaften, og fortsatt er det mye bra igjen. Her er en Cava og to representanter for Champagne som alle gir mye for penga. Og skal du ta med vinen ut på gata ved midnattstider på nyttårskvelden, er Cavaen den som fungerer best. Så kan en eventuelt spare en Champagne til en kommer inn igjen.

Grans Moments Brut Nature

Catalonia 49632, kr. 115

Denne svært prisgunstige Cavaen har flere ganger blitt framhevet som den beste musserende vinen på det norske markedet – om en vurderer kvalitet mot pris. Til 115 kroner er dette nesten i nærheten av et røverkjøp. Frisk, god syre i fin balanse, knasende tørr. Konsentrasjon som hører en langt dyrere vin til. Har alle muligheter til å bli nyttårskveldens vinnervin.

Diebolt Vallois Blanc des Blancs Brut

Champagne 40046, kr. 298,10

En strålende og prisgunstig Champagne med en fantastisk friskhet. Slank, elegant og forførende, sitter godt og er i flott balanse. Et av de beste Champagne-kjøpene til prisen. I klassen under 300 kroner er dette et funn. Gjerne som aperitiff, men også til sjømat og lyst kjøtt.

Cuperly Grande Reserve

Champagne 68395, kr. 358

En god Champagne dette også, selv om den kommer litt i skyggen av den foregående. Sitrus og litt brødbakst, fyldig og tørr. Kanskje ikke den som pranger med godsakene og er litt tilbakeholden, men delikat nok.

Grans Moments: Terningkast: 6

Diebolt: Terningkast: 6

Cuperly: Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00