I år har Vinmonopolets butikker for første gang åpent på nyttårsaften, og fortsatt er det mye bra igjen. Her er en Cava og to representanter for Champagne som alle gir mye for penga. Og skal du ta med vinen ut på gata ved midnattstider på nyttårskvelden, er Cavaen den som fungerer best. Så kan en eventuelt spare en Champagne til en kommer inn igjen.

Grans Moments Brut Nature

Catalonia 49632, kr. 115

Denne svært prisgunstige Cavaen har flere ganger blitt framhevet som den beste musserende vinen på det norske markedet – om en vurderer kvalitet mot pris. Til 115 kroner er dette nesten i nærheten av et røverkjøp. Frisk, god syre i fin balanse, knasende tørr. Konsentrasjon som hører en langt dyrere vin til. Har alle muligheter til å bli nyttårskveldens vinnervin.

Diebolt Vallois Blanc des Blancs Brut

Champagne 40046, kr. 298,10

En strålende og prisgunstig Champagne med en fantastisk friskhet. Slank, elegant og forførende, sitter godt og er i flott balanse. Et av de beste Champagne-kjøpene til prisen. I klassen under 300 kroner er dette et funn. Gjerne som aperitiff, men også til sjømat og lyst kjøtt.

Cuperly Grande Reserve

Champagne 68395, kr. 358

En god Champagne dette også, selv om den kommer litt i skyggen av den foregående. Sitrus og litt brødbakst, fyldig og tørr. Kanskje ikke den som pranger med godsakene og er litt tilbakeholden, men delikat nok.

Grans Moments: Terningkast: 6

Diebolt: Terningkast: 6

Cuperly: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.