Vi elsker henne alle sammen, verdens beste Pippi. Vi som har vokst opp med den spill levende jentungen som alltid gjør som hun vil, vet akkurat hvordan vi vil ha henne. Sofie Bjerketvedt oppfylte alle våre krav til Pippi Langstrømpe, rampete og snill, sterk og varm. Pippi er en ekte helt, selv om hun ikke alltid forstår hvordan hun skal oppføre seg.

INGEN DØDPUNKTER

Teater Innlandet har laget en forrykende forestilling, helt uten dødpunkter. Om jeg skulle gitt Teater Innlandets Pippi-forestilling et terningkast, ville terningen landet på en sekser. Helt klart. Latteren satt løst i Maihaugsalen på premieren, vi storkoste oss.
Det er voldsom aktivitet på scenen, med dans, løping, sykling og klatring nesten uten stopp. Ikke engang Villa Villekulla sto helt stille. Du finner garantert ikke maken til Villa Villekulla noe sted i hele verden. Det fargerike huset til Pippi Langstrømpe er skapt for klatring. Og både Pippi Langstrømpe selv, apekatten Herr Nilsson, Tommy, Annika og de dumme politimennene Kling og Klang var oppe på taket av Pippis villa. De enda dummere skurkene, Dunder og Blom var også både høyt og lavt. Dunder og Blom, som spilles av John og Anne Nyutstumo, var kledelig inspirert av Tramteatrets like dumme skurker på 1980-tallet, Randi og Ronny. Kanskje ikke så rart, ettersom begge skuespillerne også var med i Tramteatret.
Janka Stensvold Henriksen var ubetalelig i rollen som fru Prysselius, som konstant var på randen av sammenbrudd på grunn av Pippis påfunn. Prysseluskan var blitt utstyrt med en overdimensjonert rumpe, som understreket den komiske skikkelsen. Da Pippi la en prompepute på stolen hennes, hylte ungene av latter.

MØTTE SKUESPILLERNE

- Forestillingen var kjempemorsom, og fru Prysselius var kanskje den morsomste, sier Idun Eggen (11) fra Brøttum.
Idun har spilt mye teater selv, blant annet i Ringsaker Teater og Prøysenspillet.
- Jeg har spilt sammen med Anne og Knut Erik, de som spiller Tommy og Annika, forteller Idun.
Hun har avtalt å møte dem backstage etter forestillingen. Det er litt stas.
Skuespillerne tar godt imot Idun. Om noen år er det kanskje Idun som står på scenen når Teater Innlandet har premiere.
- Jeg kan godt tenke meg å bli skuespiller, sier hun.
Det støtter Anne og Knut Erik henne i. De synes hun er kjempeflink på scenen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00