Massakren i AUF-leiren på Utøya, og bombeangrepet mot Regjeringskvartalet 22. juli i 2011, krevde 77 menneskeliv. Nå vil den verdenskjente regissøren Paul Greengrass lage film om det som skjedde. Dagbladet skriver i dag at de har spurt en rekke norske filmprofiler om de vil spille Norges verste drapsmann. Ingen har sagt ja. Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen er en av dem som er spurt. Han er kjent fra en rekke filmer, ikke minst «Kongens Nei» og «Børning». I helga er han på plass på Hamarama, filmfestivalen i Hamar. Om å spille Anders Behring Breivik sier han:

– Man tenker at man kan spille alle karakterer, men jeg kjenner nå at jeg ikke vil være interessert. Det ville blitt for vanskelig å finne et sted å forsvare Breivik, fordi jeg må inn i hans ståsted, finne ut hvorfor han ble som han ble, og en slik fordypning må gjøres med kjærlighet, sier Christiansen.

– Jeg mener Breivik er en fjert, en reddhare, og han fortjener ikke mer oppmerksomhet, fortsetter han overfor Dagbladet. I tillegg til Anders Baasmo Christiansen er Pål Sverre Hagen, som spilte karakteren Leif i tv-serien «Valkyrien», Benjamin Helstad, kjent fra «Unge Lovende» og Christian Rubeck fra NRKs «Nobel» alle skeptiske til å spille Behring Breivik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00