Til Stortorget kommer et «Mesternes Mester»-show med sesongens stjerner og programleder Dag Erik Pedersen, ski-NM-arrangøren Vang Skiløperforening lager barneskirenn i byen, Norges Skiforbund arrangerer skileik i Kirkebakken – og Therese Slob fra ps: dance skal lære oss NM-floka.

Det var voldsomt til stas etter første sending av Idrettsgalla i 2002, men noen måneder senere, utpå høsten, kom programleder og TV-kjendis Dan Børge Akerø plutselig med en løftet finger: – Vi solgte vel rundt 2.200 billetter, men hadde plass til 5.000. Vi ønsker å fortsette å lage idrettsgalla fra Hamar. Men da må folk skjønne at de må møte opp, sa Dan Børge Akerø i Hamar Arbeiderblad i september i 2002.

Han fikk responsen han ønsket, folk møtte opp – og etter andre forsøk sa Akerø: – Hamar har skjønt det!

Kanskje gikk lufta litt ut av luka etter hvert, for i 2007 fortalte sentrumsforeningens leder at de heller ville satse på rally («Rally Norway/World Rally Champion-ship). Men igjen ble ballongen pumpet opp, og i fjor strålte førstesiden i Hamar Arbeiderblad: «Suksess for idrettsfest».

Kampen og galla’n

– Vårt mål er at vi sammen skal bidra til at Idrettsgallaen 2018 blir den beste idrettsgallaen noensinne, sier kultursjef i Hamar Morten Midtlien og reiselivssjef Merethe Sandum.

Det understrekes også at ønsket er å få Idrettsgalla tilbake til Hamar fra og med 2020.

Folk møtte opp på Stortorget på en strålende vinterdag i januar; til vinteraktiviteter, for å se Anders Baasmo Christiansen motta «Hamarprisen» – og ikke minst for å samle seg rundt isflata for å se jentene fra HIL kunstløp skøyte rundt etter musikken fra «Frost».

– Jeg blir stolt når jeg kikker utover her, sa Anders Baasmo Christiansen.

Mesterne kommer

Denne gang kommer stjernene i «Mesternes Mester» til Hamar dagen etter premiere på den populære TV-serien. Gullmedaljesankeren i hundekjøring Lena Boysen Hillestad fra Hamar, er med i kjendisprogrammet, sammen med blant andre Steffen Iversen, Gro Hammerseng-Edin, Bjørg Eva Jensen og Andreas Ygre Wiig.

Med skileik i Kirkebakken, merket «Utetimen», og barneskirenn skal spesielt barnefamiliene trekkes til Stortorget. Og skøyteisen skal blinke, og det skal være gratis utlån av skøyter. 

Og kanskje litt buljong? Og hva med pølse i lompe? 

Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer. I alle fall til TV-showet i amfi’n på kvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.