Hamar
Det ble en knallstart for musikkfestivalen i går. Maria Mena fikk virkelig med seg publikum i Strandgateparken, mens Dunderbeist og Team Me viste at musikknivået lokalt er godt nok til å heve musikkfestivalen.

Fem millioner for Sting

Likevel legger ikke de ansvarlige for Hamar Music Festival skjul på at de stadig ser etter muligheter for å utvikle konseptet. Planene ligger klare for hvordan det skal gjøres.
- Vi bygger stein for stein. Det handler om å bli gradvis større, men det hadde vært moro å få Sting hit til en storkonsert på torget foran det nye kulturhuset i 2013. Det er et prosjekt som er realistisk å jobbe med, sier Birkeland Hansen.
Trolig vil en artist av Stings kaliber alene koste fem millioner kroner. Det er omtrent det samme som hele artistbudsjettet for 2012.
Men ved hjelp av et festivalfond, større bidrag fra næringslivet og et enda større publikum, mener Hamar Music Festival slike konserter skal være realistiske.

Eagles på Briskeby?

Birkeland Hansen mener også at en gedigen konsert på Briskeby vil toppe hele kaka.
- Eagles foran 10.000-15.000 mennesker på Briskeby er drømmen, sier presseansvarlig Thor Birkeland Hansen.
Han mener det er realistisk bare økonomien er på plass. En slik konsert vil å så fall koste rundt ti millioner kroner, og den vil da bli solgt som en enkeltkonsert utenfor festivalpasset. - Vi vet de vil komme, bare vi har pengene, sier han.
I år er budsjettet for musikkfestivalen på rundt fem millioner kroner. Av det skal tre millioner kroner komme fra billettsalget, en million fra øvrig salg under arrangementet, og så får de rundt en million kroner i støtte fra kommunen og bidragsytere fra næringslivet.
- Vi er veldig spent på hvor mange som kommer i helga. Vi hadde 9.000 mennesker her i fjor. I år håper vi på 10.000. Målet er jo hele tiden å vokse.
Men helt sikker på å nå det målet er ikke Birkeland Hansen.
- Folk er jo veldig opptatt av været her. Vi ser andre steder at det ikke betyr så mye, så hvis folk hadde vært litt mer opptatt av å komme uansett, så hadde det hjulpet oss veldig, sier Thor Birkeland Hansen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00