Årets Kirsten Flagstad festival går av stabelen fra 15.-19. juni. Temaet for årets festival er Kirsten Flagstads tid i utlandet.  I år, som i fjor, blir det utekonsert på Stortorget. 

- Vi tok en sjanse i fjor da vi hadde konsert på torget. Det var vellykket, og vi vil gjøre det igjen. Det var 3000 der i fjor, og vi håper på flere i år, sier kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad festival, Randi Stene. 

- Målet er 5000 i år, sier Tore Slettvold som er markedssjef i Sparebanken Hedmark og en av sponsorene til konserten. 

Volungholen synger

Det vil bli en konsert med musikk fra West Side Story som vil bli spilt på Stortorget.

- Til nå vet vi at Trondheim symfoniorkester kommer. Vi kan også si at Bernt Ola Volungholen kommer for å synge. Resten er ikke klart ennå, sier Stene.

Konserten vil bli gratis for publikum. Det koster mellom 800.000 og én million kroner å få til konserten, og arrangørene håper folk vil møte opp.

- Vi vil få opera ut til folket. Det er en lav terskel for å bli kjent med opera. Folk må møte opp på dette, sier Slettvold.

Gjenskaper konsert

Kjell Magne Brobakken som er regionleder i Obos, og også er med på å arrangere konserten, mener Stortorget er en optimal scene for en slik konsert. 

- Man finner ikke større storstue enn dette, sier han. 

Resten av programmet for festivalen vil bli sluppet i små drypp utover våren.

- Men vi kan også fortelle nå at vi kommer til å gjenskape en konsert som Flagstad hadde i Puerto Rico, forteller Stene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00