- Forrige sesong deltok rundt 120 barn og unge i de forskjellige gruppene vi hadde på Hamar Teater. Nå er sesongen evaluert, planene lagt for høsten og nettsida åpen for påmelding, forteller Inga-Live og Anders Kippersund.
HBUT er åpne for barn og unge fra Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.
- Alle gruppene øver på mandag, så vi regner med at huset vil oppleves som en sydende maurtue denne høsten også.
Sesongen som gikk var preget av Shakespeare for barna og moderne scenestykker for ungdommen. Hva HBUT-deltakerne får sette tennene i neste sesong avgjøres når lederne ser hva slags grupper de får.
I tillegg til å jobbe med scenetekster jobber gruppene med improvisasjon, stemmetrening, lyttetrening, forskjellig teaterleker og fysiske øvelser.
Nytt fra høsten er at HBUT samarbeider med Hamar kulturskole om noen av gruppene. Noe som er veldig naturlig - ikke minst fordi kulturskolen kommer til å ha lokaler i Hamar Teater-bygget mens det nye kulturhuset sakte, men sikkert reiser seg i andre enden av gågata.
- Samarbeidet kommer imidlertid ikke til å ha noe å si for måten vi jobber på, den blir det vi som former, sammen med forhåpentligvis mange gøyale, teaterinteresserte barn og ungdommer, sier Kippersund.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00