Som leder i Prostatakreftforeningen (PROFO) i Hedmark og Oppland har han et stort ønske om at flere menn går til lege og blir undersøkt hvis de har mistanke om at noe er galt.

–Menn er for trege. Det er god overlevelsesprosent for prostatakreft, men da må en komme til lege i tide, sier Simen Fådal Stenseth.

Han er selv operert for prostatakreft og er veldig åpen på at behandling kan gi senskader som det er viktig å snakke om.

– Jeg står fram med mine skavanker og senskader og sier det som det er, sier Stenseth.

HER kan du teste deg selv.

Han ønsker velkommen og står på stand på folkemøtet om prostatakreft i kommunestyresalen i det gamle rådhuset tirsdag 6. november. Hit kommer fagfolk for å snakke om prostatakreft og behandling, og det blir rikelig anledning til å få svar på spørsmål.

Prostatakreft er den hyppigste kreftformen her i landet. Bortimot 5.000 menn får prostatakreft årlig. I Hedmark og Oppland er det til sammen nesten 500 tilfeller årlig.

– Men det er langt fra alle menn som får påvist prostatakreft som må opereres. Midlene fra årets aksjon skal gå til bedre diagnoseverktøy for å skille den aggressive krefttypen fra den typen som bare trenger å overvåkes, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i kreftforeningen.

1. november, samme dag som sløyfeaksjonen startet, ble det også opprettet et likepersonstilbud på sykehuset i Hamar. Sykehuset i Gjøvik, der strålebehandlingen gjennomføres, har hatt et slikt tilbud i to år. Nå er til sammen åtte personer med i likepersonsarbeidet. – Vi kan kontaktes både før og etter operasjon, sier Simen Fådal Stenseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.