HAMAR
Jonesy slapp tidligere i høst singelen «TV Spill (feat. Rolf Magne Tømte)». Nå er han aktuell med musikkvideoen til låten, regissert og produsert av GinoBless og Michael Ray VC Angeles.
- TV-spill er en interesse jeg har plukket opp igjen de siste årene. Det er mye nostalgi. De litt djupere trekkene med temaet handler om den bekymringsløse tiden som man hadde som barn, da alle var på samme plass. Jeg skatet «back in the days», og da var vi alle i samme situasjon. Så vokste folk i forskjellige retninger, både positivt og negativt. Jeg prøver å beskrive den tiden da jeg var 10-11 år, da alt handlet om å spille tv-spill med kameratene i gata, forteller Thomas Jones på telefon fra platestudioet G'BLESS Records Kristiansand.

Ute med fullengder

Martin Kongsvold er en annen lokal rapper med mange jern i ilden om dagen. Hamarsingen, som for tiden bor i Trondheim, ga for to uker siden ut fullengderen «Splitta Liv», hvor Karls- 1 (Eirik Jahr Karlsen fra Ottestad) har flust med lyriske og musikalske bidrag.
- Det er mulig at det blir en form for releasekonsert, men problemet er at det er 16 gjesteartister spredt ut over det ganske land. Det er vanskelig å samle alle sammen, ler Kongsvold.

Flyttet til Trondheim

Kongsvold startet sin rapkarriere i Hamar som 16-åring.
- Det var et bra miljø her på Hamar, men jeg kjente at hvis jeg skulle gjøre karriere ut av å rappe måtte jeg fornye meg selv, og flytte til et sted hvor det var et større miljø og flere utfordringer.
Nå har han bygd om hytta på Orkanger til et lydstudio, kalt Knausen Studio.
- Der får jeg friheten til å spille musikk hele døgnet rundt. Dessuten er lydisolasjonen i en gammel hytte mye bedre enn i en betongleilighet inne i byen, sier Kongsvold.
I Trondheim er han en del av rapperkollektivet Vrangsitt Transitt, men grunnet kommende pappapermisjon går han nå solo, og vender samtidig blikket hjemover.
- Jeg ser på muligheten for at jeg og Karls-1 drar rundt med en forkortet versjon av plata. Vi har sikkert lagd 200 låter sammen som ikke er med på skiva også.SE VIDEO PÅ H-A.NO!
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00