• Venter: Hogne Moe (til venstre) og Arthur Buchardt venter på storinnrykket idag. Like etter klokka to skal Buchardt overrekke Prøysenhuset til Ringsaker kommune.

Folk strømmet til Prestvegen for å være med på bursdagsfesten og åpningen av det nye Prøysenhuset. 

Du kan følge jubileet og festen direkte her!

Til kjente og kjære strofer signert Alf Prøysen selv, ble det nye Prøysenhuset åpnet og forfatteren hedret på dagen han ville fylt hundre år.

– Vi er stolte av å være Prøysen-kommunen, og på en dag som denne må jeg si at jeg har skjønt det intellektuelle, men nå begynner jeg å kjenne det veldig med hjertet. Dette er stort, sier ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune til NTB.

Over 2.000 publikummere deltar onsdag på festforestillingen for Alf Prøysen, den folkekjære forfatteren som ville fylt hundre år på denne dagen.

– For meg er det en stor ære. Dette er jo min hjemmebane på mange måter, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H) til NTB før han går på scenen for å holde åpningstalen på Prøysentunet.

Fra klokka 12 i dag var festivalområdet åpent for publikum, ifølge Hogne Moe. Og kvart på to bør alle som har billetter til tribunene ha funnet sine plasser, håper han. I tillegg til hovedtribunen mellom Prøysenstua og Prøysenhuset, der det for lengst har vært utsolgt, selges det billetter til amfiet ved Kusvea der festforestillingen vises på storskjerm.

På festforestillingen står en rekke nasjonale artister klare til å feire Prøysen. Blant dem er Anders Baasmo Christiansen, Anne Marit Jacobsen, Lars Lillo Stenberg, Ingrid Olava, prøysenprisvinner Siri Nilsen og Viggo Sandvik. Her vil også den offisielle åpningen av huset skje ved stortingspresident Olemic Thommessen.

Og når huset er overrakt kommunen og offisielt åpnet, er det tid for å la publikum slippe til. Hogne Moe regner med at det blir langt større pågang enn plassen tilsier, selv om huset er på 1000 kvadratmeter, så han varsler at det ligger an til at folk blir sluppet inn i puljer.

De neste programpostene på åpningsdagen er premieren på Prøysenspelet «Trost i taklampa», underholdning i Kusvea ved Eau de Vill og Solheimkoret, og til slutt minikonsert med Ingrid Olava på scenen i Prøysenhuset.

Fra torsdag til onsdag 30. juli er det arrangement hver dag fra klokka 11 til 22.30. Blant artistene som opptrer er Guren Hagen og Håkon paulsberg (24.8), Amund og Henrik Maarud, Erik Harstad og Egil Stemkens (25.8), Anne Grete Preus (26.8), Øystein Sunde (27.8), Ole Paus (28.8), Heidi Gjermundsen Broch (29.8) og Bjørn Eidsvåg (30.8).

Blant andre arrangement er det grunn til å merke seg forestillingen «Len dem ikke ut», som sppilles fredag og lørdag av musikerne Frida Ånnevik og Guro Skumsnes Moe sammen med danserne Marte Reithaug Sterud og Astrid Groseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.