• OKTOBER 2014: Seks personer besvimte under konserten med Sivert Høyem. Foto: Anders Grobstok Dalen

Tidlig i oktober besvimte seks voksne personer under Sivert Høyem-konsert i Kulturhuset. To ble brakt til legevakten. Årsaken til at dette skjedde er fortsatt ikke funnet.

Nå venter en stor utfordring for staben i Hamar kulturhus: barne- og tenåringsidolet Isac Elliot, en trettenåring fra Finland.I denne sammenhengen er det godt kjent at unge jenter dåner foran scenekanten. Både på «Torvet» i Trondheim, under festival i Mo i Rana og under en konsert i Drammen måtte flere bæres ut.

Dåner av glede

- Vi regner med besvimelser. Det hører slike type konserter til. Det er ikke uvanlig at ungjenter dåner av glede, sier Durita Brattaberg.

- Hva er planen når dette skjer?- Vi har et opplegg for å få dem ut av salen, og til et sted de vil få hjelp av medisinsk personell. Når de kommer over det, så vil de få anledning til å gå inn igjen i salen.

Råd på e-post

En egen anbefalingsliste er laget for foreldre og barn. Den er også sendt på e-post til alle de nærmere tusen som har kjøpt billett.

Her er det råd om å kle seg godt for køståing, det er påkrevd å henge yttertøy i garderobe, og det er blant annet påminnelse om hvor viktig det er å stille uthvilt, at man har spist godt og fått i seg nok væske.

Bestilt sikkerhet

Sikkerhetsselskapet Pro Sec, med erfaring fra arbeid med superstjerner som Rihanna og Justin Bieber, er hyret inn. Sjefen selv, Henning Kristiansen, kommer med en stab på ni mann. Det vil i tillegg være åtte ordensvakter i salen og åtte helsearbeidere.

- Hva er budskapet til foreldrene som sender barna sine til konserten?- La ungdommen glede seg, men alle bør følge forholdsreglene, rådene, som finnes på våre hjemmesider - og som er sendt på e-post til alle med billett, sier Durita Brattaberg.Hun gleder seg stort, og forteller at Isac Elliot kommer med et band på fire og med 11 dansere.Konserten i Hamar kulturhus er satt opp til å vare i åtti minutter.

Minikonsert på Maxi

- Dette er vår julegave til våre kunder, et opplegg vi har jobbet lenge med, sier senterlederen.- Isac Elliot vil framføre to-tre låter, vi har en konkurranse hvor man kan vinne «selfie»-møte med Elliot - og han vil signere cd-er, forteller Lerberg.Han anslår at programmet vil vare i til sammen en times tid, og forteller at Maxi har samarbeid med Securitas om sikkerhetsopplegget omkring arrangementet.- Vi har hatt et tett samarbeid med Elliots management, de har vært her - og sier dette er et godt egnet sted, sier Dagfinn Lerberg.

Les også
KULTUR HATV: Se video her.
Del bilder med oss på #isachamar.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.