– Hamar Mart’n vil bli presentert i den nye formen lenge; med gratis inngang og med gratis underholdning, sier Aasmund Lund, sjefen for Lunds Tivoli – og en av tre brødre som styrer Lund-imperiet (500 ansatte, omsetning på ca. 200 millioner i året).

Familien håndterer Momarken, Stevneplassen i Skien og Hamar Mart’n, drifter fornøyelsesparker og leverer tjenester verden rundt. Etter Hamar Mart’n står London Winter Land i Hyde Park for tur.

– Bare i Norge har vi 2,2 millioner besøkende i året, sier Aasmund Lund.

Det kommer en million mennesker på besøk bare til julemarkedet i Spikersuppa i hovedstaden.

30.000

– Og til Hamar?

– Det er vanskelig å si når det er gratis inngang og vi ikke teller, men jeg tipper 30.000 besøkende i løpet av fire dager, sier Aasmund Lund.

Han forteller at det investeres en million kroner i artister og markedsføring for Hamar Mart’n, men svarer med lett latter når vi spør om hva Hamar Mart’n omsetter for.

Prosjektleder for Hamar Mart’n er sørlendingen Kenan Novic. Han plukker fram flere gode kort når han presenterer årets artister: Torsdag kveld er det klart for rapperen Hkeem fra Stovner (med mindre du har bodd under en stein de siste månedene har du garantert hørt superhiten «fy faen»), fredag er det klart for Morgan Sulele og Jowst, lørdag er det Pasha og Katastrofe, samt familieshow Vennebyen på ettermiddagen – og søndag er det familieshow Skrimmel Skrammel.

New York-cabs

For dem som liker fart og spenning, så presenteres et helt nytt radiobil-konsept med New York-drosjer, en «g-pusher» kalt «Gotogate» med 100 km/t 40 meter over bakken – og fire ganger rundt sin egen akse, en ekstremkarusell, «No Limit» 26 meter over bakken – og familieutfordringen «Dragon Nest».

I tillegg er det som vanlig salgsboder, utstillinger – og obs! – en popkornvogn til fem millioner!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.