• Drill: Hamar Musikkorps’ drilltropp rundt 1970, med Ann Kristin Sveum og Elin Bjørlie først.
    Foto: Morten M. Løberg fra boka "Slik var det også"
  • Mjøsa: Viser seg fra en litt dramatisk side høsten 1972.
    Foto: Morten M. Løberg fra boka "Slik var det også"
  • Badeliv: Sommerdag ved Furubergstranda i 1969.
    Foto: Morten M. Løberg fra boka "Slik var det også"

I 2013 utga han sin første Hamar-bok «Det var slik det var». Nå kommer oppfølgeren med tittelen «Slik var det også».

Forrige gang konkurrerte Morten Løberg med Knut Faldbakkens krimroman «Turisten» om å få høstens bokbestselger på Gravdahl i Hamar. Han ledet lenge, før Faldbakken passerte på oppløpet.

Men i år har ikke Faldbakken noen krim, og dermed har Morten Løberg en ny sjanse. Idag skal boka lanseres på Gravdahl. Og fotobøker av denne typen viser seg stadig å nå et stort publikum.

– Hovedmålgruppa er jo folk fra 40 og oppover, sier han.

– For de husker hvordan det var, og finner igjen mye som de selv opplevde.

Det er da også hverdagshistoriene han helst forteller om i bildene sine. Men han har også rom for de spesielle begivenhetene.

Kirsti Sparboe

Kanskje husker noen for eksempel moteshowet i Hamar Teater i 1970, med Kirsti Sparboe og Benny Borg som trekkplaster. Og det ble det første egentlige kjendisbildet Morten Løberg tok.

En god del folk var til stede på Østre Torg i juni 1972, da den tyske balansekunstneren Peter Oskani balanserte på line fra torget og opp på taket av Hotel Astoria. Morten Løberg satt like ved der Oskani nærmet seg taket, men selv hadde han sluppet å klatre opp.

Boka har også noen av de tidligste bildene han tok. Han kjøpte sitt første kamera hos Carl Normann i Torggata i 1965, og Lageråkvisla i Vangsåsen var noe av det første han fotograferte. Bildet er med i boka, og han husker stadig hvor skuffet han ble over å oppdage hvor langt unna hytta ligger på bildet.

samme opplag

Boka er trykket i 1500 eksemplarer, samme opplag som den forrige, som er så godt som utsolgt.

– Det er kanskje igjen 150 eksemplarer av den første. Så det er på tide med ei ny, sier han.

Så spørs det hvem som dukker opp som utfordrer på bestselgerlista i Hamar i år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.