«Domen Brenner» er en dramatisk tittel. Konserten var også dramatisk. Med et lysshow ut av en annen verden og musikalsk framføring i særklasse hersket det liten tvil om at de 500 publikummerne på Domkirkeodden storkoste seg Lørdag kveld. Domkirkeruinene er en ganske særegen konsertarena, og til denne typen konserter kan det vel sies at arenaen er perfekt. Akustikken komplimentere musikken på en elegant måte og den visuelle opplevelsen av konserten blir særegen.

elegant oppbygging

Konserten startet varsomt. Klassisk korsang sto i fokus. Dette varte ikke lenge før bandet Valkyrien entret scenen. Bandet tok så showet videre med sin særegne folkemusikkinspirerte musikk. Omtrent halvveis i konserten kom en kraftig volumøkning, domen ble badet i rødt lys og røykmaskiner sørget for at publikum fikk en tydelig illusjon av at domen faktisk sto i brann. Med hektiske trommer, forvrengt kontrabass og hektiske fioliner som bygde opp under det fantastiske lysshowet var det nok flere som følte at de fikk det de kom for allerede halvveis i konserten. Etter denne dramatiske og virkningsfulle brannseansen ble det hele tatt ned i dynamikk og hele konserten fikk et preg av håpløshet og hjelpeløshet. Resten av konserten bar preg av nettopp dette, men man fikk allikevel et lite snev av lettelse og håp mot slutten.

verdensklasse

Kammerkoret Viva har i samarbeid med Valkyrien laget denne konserten. Dette er to aktører som hver for seg er blant landets beste innenfor sin sjanger, og kombinert kan det ikke sies annet enn at magien disse to skaper sammen er noe helt for seg selv. I samarbeid med Pekka Stokkes elegante kjøring av lys og visuelle effekter var dette en kveld de oppmøtte sent vil glemme.

inspirert av historien

Bispeborgen på Hamarkaupangen ble sprengt i lufta for 450 år siden. Brannen spredte seg til domkirka og la den i ruiner. Dette var grunnlaget for lørdagens konsert, og det kan trygt sies at aktørene under «Domen Brenner» klarte å gjenskape denne hendelsen med elegans og overbevisning. Det er i alle fall ingen tvil om at domen brant denne lørdagskvelden.

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.