For ganske nøyaktig to år siden ble Haydns «Skapelsen» framført i Vang kirke av Hedmarken Symfoniorkester, Hamar domkor og Collegium Vocale. Nå går de sammen igjen om et nytt storverk. Denne gangen er det Beethovens 9. symfoni som skal framføres i Vang kirke.

«Vi vil være med å bygge opp musikklivet lokalt og regionalt. Det vil vi blant annet gjøre med flere store stykker som dette», sa orkesterets dirigent Dag Nilssen for to år siden. «Publikum elsker det jo!»

Og entusiasme blir det også rundt årets storsatsing, for han har allerede lagt merke til at gleden og fryden er rikelig til stede.

Så er da også Beethovens 9. symfoni et verk for de store anledningene, som Dag Nilsen bemerker. Som da Hamburgs nye konserthus Elbphilarmonie nylig ble åpnet; da var Beethovens niende et av verkene på åpningsprogrammet.

for barn

Noe av det spesielle ved årets opplegg i Hamar, er at det blir to konserten. På lørdag 18. mars er det Beethoven for barn det handler om, nærmere bestemt skal symfoniens siste sats framføres, med «Ode til gleden» som sentralt element. På søndag skal hele symfonien framføres.

Et av de mange spesielle sidene ved oppsettingen av Beethoven for barn, er at billettene vil koste 200 kroner for barn, men den er gratis for voksne i følge med barn. Og det er noe de har funnet på helt for seg selv.

– Så finn deg en unge og kom gratis inn, sier Dag Nilssen.

Barnekonserten er også utgangspunkt for et samarbeid de prøver å utvikle med kulturskolen.

– De må jo hungre etter noe ekstra å tilby elevene sine, sier Dag Nilssen.

sangsolister

Vang kirke rommer drøyt 800 mennesker. Og både Dag Nilssen og Tori Årva håper det skal være mulig å fylle kirken ved begge konsertene. Blant dem som skal bidra til det, er også de fire sangsolistene Elisabeth Teige, Anna Sundström Otervik, Henrik Engelsviken og Yngve Søberg.

– Å få med en slik solistrekke er noe en nesten bare kan drømme om, sier Dag Nilssen.

Og nå skal det bli virkelighet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.