Etter planen skulle sushirestauranten Nagomi åpne i Victoria-kvartalet i løpet av juli. Nå er åpningen utsatt på ubestemt tid.

Daglig leder i Vold Eiendommer, Christian Vold, sier årsaken er lang saksbehandlingstid i Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Vi jobber fremdeles med å få arbeidstillatelse til de tre kokkene som skal jobbe på restauranten. UDI krever store mengder dokumentasjon, både fra oss som arbeidsgivere, fra arbeidstakerne, og fra kokkenes tidligere arbeidsgivere de siste 20 årene. Hver gang vi leverer ny informasjon er det fire-fem uker med saksbehandling, sier han.

- Burde ha startet tidligere
Vold håper de tre kokkene er på plass i Hamar i løpet av september.

- Det kommer til å ordne seg, men det tar mye mer tid enn vi hadde regnet med på forhånd. Dersom jeg hadde visst det jeg vet i dag, så skulle jeg satt i gang søknadsprosessen allerede for et år siden, sier han.

Vold trodde det skulle være enkelt å skaffe arbeidstillatelse til tre sushikokker, men vedgår at han tok feil. Eieren av Victoria-kvartalet smører seg nå med tålmodighet i påvente av at UDI skal fullføre sin saksbehandling.

- Vi kunne ha startet driften med lokale kokker med mindre erfaring, men intensjonen er å produsere mat av høy kvalitet, så da vil jeg heller vente noen måneder til, sier han.

Åpner bar i mellomtiden
Selv om det ikke blir sushiservering før tidligst i september, åpner den ene halvdelen av Nagomi i løpet av kort tid. Denne halvdelen vil bestå av en bar.

Christian Vold håper det nye utestedet vil bidra til å bygge opp merkenavnet før de starter med restaurantdrift senere på høsten.

En av kokkene, Danny Thai, jobber i dag ved den eksklusive Manhattan-restauranten Nobu, hvor selveste Robert De Niro er en av eierne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.